PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Consiliul Judeţean a semnat certificatul de urbanism pentru drumul expres Focşani – Brăila

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, a semnat, joi, certificatul de urbanism pentru drumul expres Focşani – Brăila, a informat administraţia judeţeană.

„Am semnat astăzi certificatul de urbanism în scopul elaborării studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic de execuţie pentru obiectivul ‘Drum expres Focşani – Brăila’. Este un drum important din zona de sud a judeţului, care face legătura cu judeţul învecinat şi sperăm să fie realizat cât mai repede. Noi am răspuns rapid la solicitarea Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, pentru a demara cât mai repede procedura’, a declarat Cătălin Toma.

Potrivit administraţiei judeţene, terenul ocupat cu lucrările propuse pentru construcţia drumului aparţine domeniului public al UAT-urilor Slobozia Ciorăşti, Milcovul, Gologanu, Vulturu şi Măicăneşti din judeţul Vrancea.

Drumul, denumit generic „Milcovia Expres”, va avea o lungime totală de 76 de kilometri, iar profilul transversal al acestuia va avea caracteristicile unui drum expres cu 2×2 benzi de circulaţie (3,5 metri/bandă), zonă mediană de trei metri şi acostamente de 2×2,25 metri din care 0,75 metri benzi de încadrare cu aceeaşi structură rutieră ca a benzilor de circulaţie şi 1,5 metri acostament consolidat.

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie are o valoare de 15 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE