PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: Stradă de 500 de metri construită în regim privat, recepţionată de Primăria Râmnicului

Primul segment al unei noi artere de circulaţie ce va fi realizată în nordul municipiului reşedinţă a fost recepţionat joi, investiţia fiind una privată şi parte a unui proiect al administraţiei locale depus în cadrul Programului „Anghel Saligny”, care urmăreşte fluidizarea traficului auto la intrarea în oraş dinspre Valea Oltului, au anunţat, joi, reprezentanţii municipalităţii râmnicene.

Edilii din Râmnic au transmis că noua stradă se întinde pe o suprafaţă de peste o jumătate de kilometru, fiind realizată la standardele actuale, cu două benzi pe sens, trotuare şi pistă pentru biciclete.

„Concepută să preia o bunp parte din traficul auto din zona de Nord a Râmnicului, artera de legătură ce porneşte din sensul giratoriu din fata sediului Apelor Române (intersecţia bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada Remus Bellu) şi va face legătura cu strada Republicii a bifat încă o etapă importantă odată cu recepţia joi, 14 aprilie, a segmentului ce porneşte din spatele Shopping City şi ajunge în capătul străzii Matei Basarab. Cu o lungime de 532 m şi două benzi pe sens, prevăzută cu trotuar, pista de biciclete cu două sensuri, iluminat public pentru partea carosabilă, dar şi pentru pista de biciclete, spaţii verzi şi sensuri giratorii, strada a fost realizată în regim privat de către dezvoltatorul imobiliar al zonei, fără implicarea bugetului local”, se arată într-un comunicat transmis de municipalitatea râmniceană.

Pentru celelalte segmente ale noului bulevard a fost depus pentru finanţare un proiect în cadrul Programului „Anghel Saligny”, prin realizarea acestei noi artere de circulaţie urmând să fie uşurată circulaţia rutieră în partea de Nord a municipiului şi în special în zona noului centru comercial, unde se preconizează a fi ridicat un nou cartier. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE