PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Primăria Focşani va reabilita termic peste 40 de blocuri de locuinţe cu fonduri din PNRR

Primăria municipiului Focşani va reabilita termic peste 40 de blocuri de locuinţe, finanţarea fiind asigurată 100% din fonduri europene, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat, pentru AGERPRES, primarul Cristi Valentin Misăilă.

„Avem 40 de asociaţii de proprietari care au intrat în program, pentru care deja avem loturile constituite. Se lucrează la procedura de achiziţie pentru serviciile de expertizare tehnică a blocurilor şi de audit energetic a fiecărui bloc. După ce vom avea această documentaţie, urmează să scriem cererea de finanţare şi să o depunem. Între timp, au mai venit solicitări şi din partea altor asociaţii de proprietari, pe care urmează să le centralizăm şi să mai facem cel puţin încă un lot. În fiecare lot avem zece blocuri, dar un bloc poate însemna mai multe scări” a declarat Cristi Misăilă.

Acesta a precizat că programul de reabilitare termică a blocurilor finanţat prin PNRR este avantajos atât pentru cetăţeni, cât şi pentru administraţia locală, întrucât nici proprietarii şi nici primăria nu trebuie să plătească vreo contribuţie, finanţarea fiind asigurată 100% din fonduri europene.

În acest context, alte 23 de asociaţii de proprietari, care au depus anterior cerere pentru reabilitarea termică a locuinţelor din tot atâtea blocuri prin Programul Operaţional Regional, şi-au exprimat şi dorinţa să se retragă şi să depună cererile prin PNRR.

Primarul Cristi Misăilă a adresat invitaţia şi altor asociaţii de proprietari din municipiu să depună cereri pentru reabilitarea termică a locuinţelor, profitând astfel de această oportunitate oferită de PNRR. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE