PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: CJ anunţă că lucrările de consolidare şi restaurare a fostului Palat al Justiţiei se apropie de finalizare

Lucrările de consolidare şi restaurare a fostului Palat al Justiţiei din Focşani se apropie de final, clădirea, veche de peste 100 de ani, urmând a fi redată circuitului turistic în acest an, a anunţat, miercuri, Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea.

„Este o lucrare care va desăvârşi arhitectura judeţului Vrancea şi care urmează să fie finalizată înainte de termen, astfel încât valorile de patrimoniu pe care le are Muzeul Vrancei să le putem expune la adevărata lor valoare. Aşa cum înaintaşii noştri au făcut posibil să aibă o clădire frumoasă, noi astăzi suntem în situaţia să conservăm ceea ce ne-au lăsat cei dinaintea noastră. Vrancea are viitor”, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Clădirea fostului Palat al Justiţiei, veche de peste 100 de ani, este monument istoric, iar autorităţile speră ca aceasta să devină un punct de atracţie veritabil pentru vrânceni şi pentru turişti.

Clădirea face obiectul unui amplu proiect de consolidare, restaurare şi punere în valoare care urmăreşte valorificarea patrimoniului cultural local şi a identităţii culturale, prin transformarea acestui imobil în Muzeul Vrancei şi redarea acestuia către publicul vizitator.

Valoarea totală a proiectului este de peste 30 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 20 milioane de lei, iar contribuţia proprie a CJ Vrancea este de aproximativ 10 milioane de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE