PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 3: Perioada de graţie pentru coplata reabilitării termice a blocurilor va fi prelungită cu trei ani

Perioada de graţie în care proprietarii de apartamente din blocurile reabilitate termic în Sectorul 3 sunt scutiţi de achitarea coplăţii la lucrările de anvelopare va fi prelungită cu trei ani, informează autoritatea locală într-un comunicat transmis joi.

Potrivit sursei citate, un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului Local.

„Aprobarea acestui proiect este de fapt o normalitate. Ar trebui să ne bucure faptul că o parte dintre consilierii locali a înţeles, până la urmă, că este în slujba cetăţenilor şi că trebuie să acorde acest răgaz de trei ani, să putem duce la bun sfârşit demersurile pe care le-am iniţiat, în beneficiul cetăţenilor. Mă refer aici la un proiect de lege, pentru care avem deja susţinerea unuia dintre partidele politice parlamentare, de a modifica legislaţia în sensul scutirii de la coplata lucrărilor de reabilitate a proprietarilor de apartamente din întreaga ţară”, a declarat edilul Robert Negoiţă, citat în comunicat.

Primăria Sectorului 3 reaminteşte că a reabilitat termic aproximativ 80% dintre blocurile din sector şi aproape toate aceste lucrări au fost realizate cu ajutorul fondurilor europene.

De asemenea, administraţia locală susţine că, în perioada 2012 -2021, a atras fonduri europene destinate reabilitării într-un cuantum ce depăşeşte sumele atrase de restul primăriilor din ţară, însumate.

Programul de reabilitare termică continuă şi anul acesta, în care Primăria Sectorului 3 a identificat noi surse de finanţare pentru acest tip de lucrări, se mai arată în comunicat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE