PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 1: Cinci milioane lei pentru proiectele ce vor fi selectate în urma bugetării participative

Cinci milioane de lei vor fi alocaţi, începând cu exerciţiul bugetar al acestui an, pentru proiectele selectate în urma derulării procesului de bugetare participativă, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Sector 1.

Suma maximă alocată pentru fiecare proiect selectat este de 500.000 de lei cu TVA.

De asemenea, s-a aprobat Regulamentul privind modul de derulare a procesului de bugetare participativă, potrivit căruia cetăţenii care au domiciliul sau adresa de reşedinţă în sectorul 1 şi au împlinit vârsta de minimum 16 ani pot propune şi vota proiecte „relevante pentru comunitate”.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: infrastructură stradală; amenajare spaţii verzi şi locuri de joacă; mobilitate, transport alternativ, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei pe străzile din administrarea autorităţii locale; educaţie; solidaritate şi coeziune socială; sănătate; cultură; sport; protecţia mediului/a animalelor; smart city/digitalizare. În cazul în care propunerea poate fi încadrată în mai multe domenii, cel care depune proiectul va opta pentru domeniul pe care-l consideră cel mai relevant. Proiectele câştigătoare vor fi implementate începând de anul acesta. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE