PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Grindeanu: Guvernul a dat undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa

Executivul a dat joi undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, care vizează facilitarea preluării fluxurilor de marfă suplimentar şi dezvoltarea transportului multimodal, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Guvernul a dat astăzi undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa! Bugetul CFR SA va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului. Această sumă va fi folosită pentru: finanţarea integrală a lucrărilor pe 35 de linii care vor fi eliberate în perioada imediat următoare; asigurarea bugetului pentru demararea licitaţiilor şi pentru contractarea lucrărilor pentru celelalte linii aflate în port; plata lucrărilor executate în primele luni după contractare”, a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, programul de reabilitare are ca scop facilitarea preluării fluxurilor de marfă suplimentar, inclusiv a celor provenite din zona de conflict şi dezvoltarea transportului multimodal, şi implicit a activităţii Portului Constanţa, cu efecte imediate pentru susţinerea economiei.

Alocarea a 200 de milioane de lei pentru operaţionalizarea infrastructurii de transport feroviar din Portul Constanţa a fost anunţată de premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

„Am discutat de măsurile pe care le-am luat, astfel încât Portul Constanţa să-şi mărească tot ceea ce ţine de infrastructura de operare. În această infrastructură componenta feroviară joacă un rol foarte important. Am identificat banii necesari şi, astfel, prin hotărârea de astăzi vom aloca 200 de milioane de lei pentru a putea să operaţionalizăm ceea ce ani buni de zile a fost blocat de vagoanele care au zăcut efectiv pe liniile din interiorul feroviare din Portul Constanţa. Prin această măsură vom continua să asigurăm ritmul şi capacitatea tuturor activităţilor de transport din port”, a spus prim-ministrul. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE