PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Primăria municipiului reşedinţă modernizează şi reabilitează adăposturile de apărare antiaeriană

Primăria Suceava va moderniza şi reabilita adăposturile de apărare locală antiaeriană (ALA) a populaţiei care există pe raza municipiului, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

El a precizat că toate cele 38 de adăposturi de protecţie a populaţiei în caz de dezastre vor fi preluate de la asociaţiile de proprietari, în administrarea cărora fuseseră date, urmând să fie reabilitate de administraţia locală.

„Vom prelua adăposturile ALA care au fost date asociaţiilor de proprietari pentru că vrem să le modernizăm, să le reabilităm. Nu trebuie să ne panicăm, dar trebuie să fie pregătite. Sunt ale primăriei, sunt şi la persoane private, la cei care au construit blocuri. Împreună cu ISU vom face o corelare a numărului de adăposturi cu pregătirea lor, pentru orice eventualitate”, a spus Ion Lungu.

Potrivit primarului sucevean, în prezent, majoritatea acestor spaţii, situate de regulă în subsolurile blocurilor, sunt folosite ca spaţii de depozitare, iar numărul lor este insuficient, în caz de dezastru aici putându-se adăposti doar câteva mii de persoane.

Totodată, se va moderniza şi centrul de comandă la nivel judeţean şi municipal, înfiinţat după ce administraţia locală a renunţat la buncărul anterior, construit în anii ‘˜70 la subsolul hotelului Bucovina din centrul oraşului. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE