PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6: Licitaţie pentru amenajarea Piaţetei Favorit; valoare estimată – 10,8 milioane lei

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 anunţă pe SICAP licitaţie pentru proiectare, asistenţă tehnică şi lucrări de amenajare a Piaţetei Favorit.

Valoarea totală estimată a contractului este de 10.897.992 lei.

În vederea evaluării, componenta financiară va reprezenta 55%, demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum şi o planificare adecvată a resurselor umane şi a activităţilor 15%, iar experienţa profesională a experţilor cheie 30%.

Ofertanţii trebuie să facă dovada faptului că în ultimii trei ani au mai prestat servicii de proiectare similare la nivelul a minim un contract, servicii în valoare cumulată de 120.000 lei fără TVA. De asemenea, trebuie să facă dovada faptului că în ultimii cinci ani au mai executat lucrări similare la nivelul a minim un contract şi maxim trei contracte, lucrări în valoare cumulată de 10.000.000 lei fără TVA.

Licitaţia se desfăşoară prin procedură simplificată. Termen pentru primirea ofertelor – 4 mai.

În octombrie 2021, Consiliului Local Sector 6 a adoptat un proiect privind amenajarea Piaţetei Favorit, valoarea investiţiei fiind estimată la aproape 19 milioane de lei cu TVA.

Potrivit hotărârii adoptate, durata de realizare a obiectivului de investiţii este 24 de luni, urmând să se intervină pe o suprafaţă de circa 1,2 hectare. Proiectul vizează revitalizarea spaţiului urban din zona Favorit, îmbunătăţirea circulaţiei pietonale, crearea de spaţii publice moderne şi atractive, care vor promova sustenabilitatea urbană.

În luna martie, Consiliul Local Sector 6 a adoptat o altă hotărâre prin care a cerut Consiliului General al Municipiului Bucureşti să-i transmită în administrare fostul restaurant „Favorit”, pentru realizarea proiectului Piaţetei Favorit.

„Fostul Cinematograf Favorit, Piaţeta Favorit şi Complexul Favorit şi-au pierdut strălucirea de odinioară, iar lucrările desfăşurate de către Metrorex în proximitatea acestor obiective au afectat în mare măsură funcţionalitatea şi aspectul acestora. În prezent, pe amplasamentul fostului Cinematograf ‘Favorit’ se edifică un centru cultural european, o clădire publică cu o arhitectură distinctă şi un aspect hi-tech, fapt ce presupune regenerarea urbană sustenabilă a zonei aferente acestuia, printr-o abordare unitară care vizează ameliorarea şi creşterea calităţii spaţiilor publice, reconfigurarea şi extinderea spaţiului verde, prin implementarea unui proiect sustenabil, în beneficiul comunităţii locale”, prevede hotărârea. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE