PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Municipalitatea din Arad solicită 24,5 milioane euro din PNRR pentru şcoli şi renovarea blocurilor

Consilierii locali din Arad au aprobat, marţi, depunerea mai multor proiecte pentru finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), însumând 24,5 milioane de euro, pentru şcoli, grădiniţe şi renovarea energetică de blocuri cu un total de 900 de apartamente.

Municipalitatea arădeană are în vedere reabilitarea termică şi modernizarea a şase unităţi de învăţământ. Este vorba despre Grădiniţa PN nr.10 „Mugurel”, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”, Liceul Naţional de Informatică, Şcoala Gimnazială „Caius Iacob”, Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” şi Liceul cu Program Sportiv.

Tot prin PNRR, ar urma să fie renovate energetic 26 de blocuri de locuinţe din oraş.

„În şedinţa Consiliului Local de astăzi am aprobat depunerea mai multor proiecte importante pentru Arad. Dorim să profităm de finanţarea prin PNRR şi să reabilităm termic încă şase unităţi de învăţământ din municipiu, investiţie care va depăşi 10.000.000 de euro. Totodată, ne-am propus să continuăm renovarea energetică a blocurilor de locuinţe din municipiu. Au fost pregătite patru cereri de finanţare pe care au fost incluse 26 de blocuri cu un număr de circa 900 de apartamente. Valoarea totală a investiţiei va fi de aproape 14.500.000 de euro”, a declarat primarul Călin Bibarţ, la finalul şedinţei consilierilor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE