PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: Consiliul Judeţean a demarat campania de plantare în judeţ a 50.000 de puieţi de pin şi pomi fructiferi

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a demarat campania de plantare în judeţ a 50.000 de puieţi de pin şi pomi fructiferi, prin care instituţia se alătură iniţiativei Comitetului European al Regiunilor, care are ca obiectiv plantarea a trei miliarde de copaci până în 2030.

Potrivit Biroului de Presă al CJ Harghita, 25.000 de puieţi urmează să fie plantaţi împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita şi Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita, combinând mai multe programe.

Pentru plantarea a încă 25.000 de puieţi sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi, locuitori ai judeţului, dar şi organizaţiile neguvernamentale.

Primii aproximativ trei mii de puieţi au fost plantaţi deja de echipa Consiliului Judeţean în zona Lunca de Jos, sub coordonarea specialiştilor silvici şi cu sprijinul autorităţilor locale.

De asemenea, în cursul zilei de joi, 14 aprilie, Agenţia de Dezvoltare Judeţean Harghita derulează o campanie de împăduriri în satul Ghiduţ, din zona Gheorgheni, până în data de 10 mai urmând să mai aibă loc acţiuni similare în localităţile Vârşag, Praid şi Bălan.

În aceste campanii sunt implicaţi elevi, studenţi la silvicultură, proprietari de terenuri şi specialişti silvici.

Totodată, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Ruralăcontribuie la această campanie cu activităţile care vor avea loc în cadrul programului „Micul pădurar”, în acest an urmând ca elevii din judeţ să planteze două mii de puieţi.

Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, a făcut apel la persoane fizice, asociaţii şi entităţi publice să se alăture iniţiativei şi să trimită rezultatele lor cu fotografii la adresa de mail info@judetulharghita.ro.

„Adresez un apel şi către societatea civilă de a se alătura demersului nostru pentru a ajunge la 50.000 de puieţi plantaţi în judeţul Harghita. (…) Vrem să construim un judeţ verde, la care să se alăture localnicii, fie în mod organizat, fie ca persoană fizică, plantând copaci acasă, în curtea proprie. Pe lângă pini, plantarea pomilor fructiferi poate ajuta mulţi tineri să înceapă o mică afacere”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, citat de biroul de presă al instituţiei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE