PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Felicia Filip îi solicită primarului Capitalei anularea procedurii de evaluare a activităţii OCC

Managerul Operei Comice pentru Copii, Felicia Filip, îi solicită primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, anularea procedurii de evaluare a activităţii şi refacerea comisiei „care nu a avut în componenţă niciun membru din specialitatea instituţiei”.

„Vă solicităm să anulaţi procedura, să refaceţi comisia de evaluare care nu a avut în componenţă niciun membru din specialitatea instituţiei pe care o conduc: teatru muzical, conform ROF, şi să dispuneţi reevaluarea activităţii manageriale conform dispoziţiilor şi exigenţelor legii. Pentru că dreptatea şi adevărul nu sunt negociabile”, afirmă Felicia Filip, într-o scrisoare deschisă adresată primarului general, postată pe site-ul Operei Comice pentru Copii.

Managerul instituţiei spune că a aflat „cu stupoare” că activitatea sa la cârma OCC este „departe de a fi performantă”.

„Am aflat cu stupoare, la finalul zilei de ieri, că activitatea coordonată de mine este departe de a fi performantă. Nota obţinută nu reflectă, mai ales prin motivarea ei de către Comisia de evaluare, realitatea din raportul depus. Îndoielnic este faptul că, în timpul interviului, nu s-au ridicat aspectele imputate ulterior de comisie. În această etapă, în mod pragmatic, se clarifică elemente pe care comisia nu le identifică în raportul scris. Nota 8,59 înseamnă că nu mai suntem competenţi nici noi, nici întregul colectiv OCC şi că postul de manager urmează a fi scos la concurs. Acest lucru se petrece în contextul în care, chiar în aceste zile, instituţia pe care o conduc este nevoită ca, la cererea publicului, să suplimenteze spectacole programate (musicalul ‘School of Rock’ se joacă, după alte 11 reprezentaţii, cu casa închisă de joi până duminică). Este ştiut deja că la Opera Comică pentru Copii cererea de bilete, la toate spectacolele, este foarte mare”, precizează Felicia Filip.

Ea subliniază că Opera Comică pentru Copii este „instituţia publică de spectacole din Bucureşti cu cele mai multe evenimente în ultimii patru ani, cei mai mulţi spectatori plătitori de bilete şi cele mai mari venituri proprii (în procente din buget şi cifre absolute)”.

„Aceste informaţii nu sunt greu de verificat, vă pot pune la dispoziţie şi raportul şi înregistrarea şedinţei în privinţa căreia, pentru a demonstra că nu sunt favorizată, am fost de acord să fie publică. De asemenea, vă invităm oricând să constataţi personal veridicitatea datelor din raportul de evaluare şi nivelul artistic atins de Opera Comică pentru Copii, singura instituţie de acest gen din lume”, îi transmite Felicia Filip primarului Capitalei. AGERPRES

(sursa foto societateamuzicala.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE