PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dâmboviţa: Primăria Târgovişte a lansat un proiect european pentru combaterea corupţiei în instituţie

Primăria Târgovişte a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, lansarea proiectului „Municipiul Târgovişte alege integritatea”, finanţat cu bani europeni.

Proiectul îşi propune eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei, promovarea eticii şi integrităţii, creşterea transparenţei la nivelul Primăriei Târgovişte.

„Dacă ne uităm puţin la rezultatele aşteptate, vedem o serie de instrumente care rezultă în urma implementării proiectului: metodologie de identificare a riscurilor şi a vulnerabilităţilor în cadrul administraţiei publice locale, un sistem de management anti-mită, certificare ISO, un studiu privind percepţia în rândul cetăţenilor şi a personalului din cadrul administraţiei publice privind aspectele legate de corupţie, o platformă digitală anticorupţie, asta înseamnă o interacţiune cu cetăţenii (…). De asemenea, personalul din cadrul administraţiei publice şi aleşii locali vor fi instruiţi în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea şi consolidarea capacităţii administrative a instituţiei prin eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei în administraţia publică locală, promovarea eticii şi integrităţii pentru îmbunătăţirea performanţelor în activitate, creşterea transparenţei în procesul decizional, precum şi îmbunătăţirea cunoştinţelor şi a competenţelor personalului şi aleşilor locali.

Valoarea proiectului este de 414.584 lei, din care 406.000 lei nerambursabili. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE