PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: Grup de lucru constituit de Prefectură pentru demararea campaniei naţionale „Curăţăm România”

Prefectul de Vâlcea, Mihai Oprea, a constituit un grup de lucru pentru identificarea şi demararea acţiunilor de ecologizare a zonelor afectate de depozitări necontrolate de deşeuri din judeţ, în cadrul campaniei Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor „Curăţăm România”, au anunţat, luni, reprezentanţii Prefecturii.

„Pentru derularea eficientă a campaniei la nivelul judeţului Vâlcea a fost constituit, prin ordin al prefectului, un grup de lucru, din care fac parte instituţiile cu atribuţii în domeniu: Garda Naţională de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Consiliul Judeţean Vâlcea, Direcţia Silvică Vâlcea, Agenţia Naţională pentru Arii Protejate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi Secţia Drumuri Naţionale Vâlcea. Campania are ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deşeuri (plastic, metal, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii şi acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor şi pădurilor de pe raza teritorială a UAT-urilor”, se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului.

Reprezentanţii Prefecturii au menţionat că pe lângă acţiunile de ecologizare, în cadrul campaniei vor fi derulate şi activităţi de informare şi educare atât a cetăţenilor, cât şi a elevilor, pentru a preveni abandonarea deşeurilor pe spaţiile publice.

‘Prin această campanie se doreşte o schimbare a percepţiilor şi atitudinilor referitoare la problematica gestionării deşeurilor, atât la nivelul instituţiilor publice, cât şi al persoanelor juridice şi cetăţenilor. Prin cooptarea şi implicarea autorităţilor centrale şi locale, a asociaţiilor de profil, a instituţiilor deconcentrate şi societăţi civile, se intenţionează colectarea tuturor categoriilor de deşeuri, altele decât cele menajere, abandonate de-a lungul drumurilor naţionale, judeţene sau de interes local, pe cursurile de apă, în parcuri şi în alte zone publice’, a declarat prefectul Mihai Oprea, citat în comunicat.

Campania „Curăţăm România” a fost lansată săptămâna trecută de ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a precizat că autorităţile locale care se vor implica în ecologizarea zonelor cu deşeuri vor primi şi sume între 3.000 şi 30.000 de lei, pentru decontarea unora dintre cheltuielile pe care le vor avea cu organizarea acestor activităţi. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE