PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Satu Mare: Servicii sociale finanţate de Consiliul Judeţean pentru 680 de persoane defavorizate

Un număr de 680 de persoane din judeţul Satu Mare, dezavantajate din punct de vedere social, vor beneficia de servicii sociale în valoare de circa 2,7 milioane de lei prin intermediul a 17 asociaţii şi fundaţii, finanţarea fiind asigurată de Consiliul Judeţean.

„Procedura de evaluare a proiectelor depuse spre finanţare de către asociaţiile nonprofit a fost finalizată şi au fost atribuite 17 contracte pentru diverse tipuri de servicii sociale, printre care amintim: cantină socială, centre rezidenţiale pentru copii, centre de zi pentru persoanele adulte sau vârstnice, centre de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, centre de zi care efectuează terapii individuale pentru părinţi şi copii şi servicii de îngrijire la domiciliu”, se arată, marţi, într-un comunicat de presă al administraţiei judeţene.

Potrivit sursei citate, cele 17 asociaţii şi fundaţii vor asigura servicii sociale pentru 680 de beneficiari.

Suma aprobată în anul 2022 spre a fi finanţată din bugetul judeţului a fost de 2.800.000 lei din care suma contractată este de 2.707.515 lei, iar perioada de derulare a proiectelor este aprilie-decembrie 2022. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE