PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Prahova: Niciun proiect depus de Primăria Ploieşti pe PNRR

Primăria Ploieşti nu a depus până la acest moment niciun proiect pentru atragerea de fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar în acest context, grupul consilierilor PNL din Consiliul Local (CL) cere demiterea sau demisia directorului Direcţiei de Relaţii Internaţionale a primăriei, Daniel Soare.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de grupul PNL din CL Ploieşti, liberalii acuză „lipsa de implicare” şi „incapacitatea” de pregătire a proiectelor finanţate din fonduri europene.

„Din nefericire, din cauza lipsei de implicare şi a incapacităţii de pregătire a proiectelor finanţate din fonduri europene, a fost ratată depunerea proiectelor de finanţare eligibile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). (…) În data de 1 aprilie, la ora 10,00, a fost deschisă axa de finanţare C5 din cadrul PNRR prin intermediul căreia se puteau finanţa proiectele de consolidare antiseismică şi izolare energetică atât a blocurilor de locuinţe, cât şi a clădirilor publice. Aproape toate municipiile reşedinţă de judeţ din ţară au depus proiecte pentru aceste lucrări (doar în prima oră de la deschiderea axei au fost înscrise proiecte în valoare de 500 milioane de euro). Din nefericire, Ploieştiul a ratat această şansă, reuşind tristul şi ruşinosul record de a nu depune niciun proiect de absorbţie a fondurilor alocate prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”, arată sursa citată.

Viceprimarul Daniel Nicodim a confirmat, pentru AGERPRES, că municipalitatea nu a depus niciun proiect pe componenta 5 a PNRR, pe aşa numitul „val al renovării”.

„Cerinţele erau foarte clare de la începutul lunii februarie, am avut aproape zilnic grup de lucru cu Direcţia de Relaţii Internaţionale şi cu domnul director Soare, am primit asigurări că lucrurile sunt sub control, că proiectele se vor depune la început, ulterior motivând că pentru clădirile respective lipseşte auditul energetic. (…) Domnul director nu a părut deloc panicat de situaţia aceasta, spune că avem a doua strigare… I-am cerut în scris să explice acest raţionament al dânsului, dar nu am primit răspuns nici până acum”, a precizat viceprimarul.

El a arătat că au fost luate măsuri pentru ca auditul să fie gata cât mai curând pentru toate clădirile care sunt avute în vedere pentru al doilea segment de depunere.

Surse din cadrul administraţiei locale au declarat, pentru AGERPRES, că în prima etapă trebuiau să fie depuse de către Primăria Ploieşti proiecte în valoare de aproape 7 milioane de euro care vizau, printre altele, renovarea clădirii Poliţiei Locale, a Policlinicii Spitalului de Pediatrie, a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, dar şi reabilitarea energetică a mai multor blocuri de locuinţe.

„Vă reamintim că, în luna februarie, grupul consilierilor locali PNL a depus mai multe amendamente la bugetul local pentru anul 2022, asigurând astfel sumele necesare realizării studiilor de fezabilitate pentru mai multe proiecte finanţabile prin PNRR. Pregătirea şi aplicarea acestora revine, prin fişa postului, Direcţiei de Relaţii Internaţionale condusă de directorul Daniel Soare. (…) Pentru a nu rata şi etapele următoare din cauza incompetenţei şi pentru a evita ca Ploieştiul să devină ruşinea administraţiei liberale cu zero fonduri absorbite prin PNRR, grupul consilierilor locali PNL cere demisia sau demiterea de urgentă a directorului Direcţiei de Relaţii Internaţionale, Daniel Soare”, menţionează comunicatul citat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE