PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Şaptesprezece localităţi din judeţ vor beneficia de alimentare şi extindere a reţelei de gaze naturale

Şaptesprezece localităţi din judeţ vor beneficia de alimentare şi extindere a reţelei de gaze naturale, valoarea totală a investiţiilor fiind de peste 65 de miliarde lei, a informat, vineri, preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma.

„Guvernul României a emis Ordonanţa de Urgenţă nr. 40 din 6 aprilie 2022 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’, prin care proiectele de alimentare şi extindere a reţelelor de gaze naturale propuse la finanţare de unităţile administrativ-teritoriale prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) sunt preluate în Programul Naţional de Investiţii (PNI) ‘Anghel Saligny’. Ne ţinem de cuvânt şi vom derula aceste ample investiţii, prin implicarea responsabililor din administraţia centrală, dar şi a primarilor şi consilierilor din administraţia locală, dosarele făcute în anii precedenţi fiind acum extrem de utile”, precizează preşedintele CJ Vrancea.

În Vrancea vor beneficia de aceste investiţii localităţile Goleşti, Milcovul, Răstoaca, Gologanu, Vârteşcoiu, Vulturu, Urecheşti, Gugeşti, Popeşti, Homocea, Ploscuţeni, Bilieşti, Suraia, Tâmboeşti, Sihlea, Obrejiţa şi Slobozia Bradului, valoarea programului derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în perioada 2021 – 2028 fiind de 65.500.000 mii lei.

Proiectele pentru alimentarea şi extinderea reţelelor de gaze naturale care au fost preluate în PNI sunt cele care anterior au fost evaluate şi selectate ca eligibile de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar a căror valoare excede plafonului alocat în cadrul POIM. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE