PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cseke Attila despre un stadion la Târgovişte: O finanţare importantă, din punctul meu de vedere necesară

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, consideră că investiţia în construcţia unui nou stadion la Târgovişte este una necesară iar obiectivul va fi unul modern.

Construirea unui stadion cu 12.000 de locuri la Târgovişte, în valoare de peste 323 milioane lei, a fost aprobată de Guvern în şedinţa din această săptămână.

„Guvernul a aprobat construcţia noului stadion din municipiul Târgovişte, o finanţare importantă, din punctul meu de vedere necesară. Voi susţine totdeauna necesitatea investiţiilor în infrastructura sportivă (…). Evident, acesta este şi un complex sportiv, şi cu piste de atletism şi cu toate cele necesare, iar meritul principal pentru această investiţie este al autorităţilor locale care au întocmit documentaţia necesară şi au făcut procedura legală. Ministerul Dezvoltării şi Guvernul au susţinut acest proiect, care este un proiect frumos şi care înseamnă că peste patru ani în Târgovişte va fi un stadion modern, european, pe care nu numai sportul de performanţă îşi va avea locul, dar şi sportul de masă şi ne vom bucura împreună de succese, de competiţii sportive”, a spus ministrul.

Întrebat despre noul stadion având în vedere că în Târgovişte este şi unul vechi, Cseke Attila a precizat că noul obiectiv a fost susţinut şi avizat de FRF.

„Comparaţia între cele două nu se poate face. Totuşi, vorbim de un stadion care este vechi, care este în reabilitare. Aici vorbim de un stadion complet nou, modern, pentru următorii 50 – 100 de ani şi care are toate cele necesare. Construcţia acestui stadion a fost susţinută şi avizată inclusiv de FRF în 2017 şi face parte dintr-un program de investiţii al statului în care nu în ultimul rând este avută în vedere apropierea faţă de capitală, în sensul în care, Târgovişte fiind şi mai aproape, o asemenea infrastructură, împreună cu infrastructura sportivă care s-a construit în Bucureşti, oferă posibilitatea organizării unor competiţii sportive”, a subliniat el.

Ministrul Cseke Attila a vizitat vineri mai multe obiective de investiţii din Dâmboviţa. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE