PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Peste 5,3 milioane de euro, pentru obiectivele de patrimoniu din judeţ, prin PNRR

Peste 5,3 milioane de euro reprezintă valoarea totală a fondurilor pe care Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a reuşit să le atragă pentru obiectivele de patrimoniu din judeţ propuse la finanţare prin proiectele depuse în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat, joi, instituţia administrativă.

Astfel, obiectivul „Intrare Forul lui Traian din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa” a fost inclus în „Traseul castrelor romane în vederea restaurării”, clasându-se pe prima poziţie, iar obiectivul „Cetatea Sarmizegetusa Regia – Terasa X” a fost inclus în „Ruta Cetăţilor”. Valoarea totală a celor două proiecte este de 4,3 milioane de euro.

„Deja avem primele rezultate ale muncii colegilor mei din Consiliul Judeţean Hunedoara care depun eforturi în această perioadă pentru a obţine finanţări nerambursabile. (…) Se lucrează intens pentru proiectele de infrastructură, cele care vizează domeniul sănătăţii şi, iată, cultura şi patrimoniul istoric. Am încredere că, în acest ritm, vom demonstra că fondurile nerambursabile sunt într-adevăr motorul dezvoltării judeţului Hunedoara”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, într-un comunicat de presă al instituţiei.

De asemenea, au fost admise la finanţare două proiecte ce fac referire la restaurarea unor locuinţe tradiţionale din comunele Lelese şi Bunila, acestea fiind incluse în „Rutele satelor” cu arhitectură tradiţională. Valoarea celor două proiecte se ridică la 960.000 de euro, investiţie ce se va folosi pentru restaurarea a 16 locuinţe tradiţionale.

În ceea ce priveşte Lista obiectivelor care îndeplinesc criteriile necesare în vederea promovării, pe lângă cele menţionate anterior, au fost admise „Castrul roman Micia” şi „Cetatea Costeşti – Cetăţuia”, cu o valoare totală de 60.000 de euro.

Componenta „C11.Turism şi Cultură” din cadrul PNRR este orientată pe valorificarea patrimoniului cultural, construit şi natural, prin turism. În cadrul acesteia sunt cuprinse măsuri referitoare la dezvoltarea teritorială durabilă şi sporirea gradului de coeziune, creşterea calităţii vieţii şi dezvoltare economică în zonele rurale şi defavorizate, precum şi la crearea unei pieţe de desfacere pentru produsele locale, a precizat CJ Hunedoara. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE