PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: Centru multifuncţional cultural, construit la Balş cu fonduri europene de peste 5,5 milioane lei

Un centru multifuncţional cultural va fi construit în oraşul Balş printr-o investiţie cu finanţare europeană de peste 5,5 milioane lei, a anunţat, miercuri, primarul Cătălin Rotea.

Rotea a arătat că au început deja lucrările de construire a centrului, ce va putea găzdui evenimente culturale, festivităţi, concerte, spectacole, ateliere culturale, workshopuri.

„Noul centru va integra o gamă vastă de facilităţi, capabile să asigure buna desfăşurare a unei palete de activităţi diverse, astfel încât fiecare locuitor din Balş să aleagă şi să se poată bucura de beneficiile noului spaţiu: sală de festivităţi pentru concerte, piese de teatru pentru toate categoriile de vârstă, conferinţe, spectacole, concursuri, simpozioane; sală workshop, care poate găzdui ateliere de lucru, cercuri de dezvoltare personală, cluburi de dezbateri, oratorică şi argumentare, cursuri de formare, cluburi şi turnee de şah, discuţii cu speakeri din varii domenii, sesiuni de lucru pentru diferite proiecte derulate de tinerii din Balş, scriere de proiecte, diverse întâlniri de informare; sală amenajată pentru: dansuri moderne, dansuri populare, balet, ansambluri vocale”, a precizat, într-o postare pe facebook, primarul Cătălin Rotea.

Centrul multifuncţional va avea şi o sală multimedia în care se pot desfăşura diferite cursuri de formare, cercuri media sau foto-video.

Construirea centrului face parte dintr-un proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile de 11,7 milioane lei, ce vizează îmbunătăţirea serviciilor recreative din oraşul Balş. Prin acelaşi proiect se reamenajează zona Balta Gării ca zonă de agrement şi se modernizează un drum de acces. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE