PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Două noi grădiniţe vor fi construite până la sfârşitul anului

Lucrările de construcţii la două noi grădiniţe din municipiul Suceava vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, una în zona centrală şi o alta în cartierul Iţcani, a anunţat miercuri Ion Lungu.

Conform edilului, este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 4 de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” şi Grădiniţa cu Program Normal de la Şcoala Generală nr. 7 din cartierul Iţcani, finanţarea fiind asigurată din fonduri ale municipalităţii, respectiv din bani europeni, prin Programul Operaţional regional.

„Alte două grădiniţe sunt în curs de realizare şi sperăm să fie finalizate până la sfârşitul anului, respectiv Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 4 de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu care este finanţată din veniturile proprii ale municipalităţii şi Grădiniţa cu Program Normal din Iţcani din curtea şcolii generale nr. 7 din Iţcani, realizată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei pe fonduri europene pe POR. La Grădiniţa de la Mihai Eminescu stadiul fizic de realizare a lucrărilor este de 35% şi în urma discuţiilor avute cu doamna director Anca Tronciu şi cu reprezentantul constructorului ne propunem să dăm în funcţiune grădiniţa, parţial, până la începerea anului şcolar, inclusiv cantina, iar restul să fie dat în funcţiune până la sfârşitul anului. Gradul de execuţie fizică a grădiniţei din Iţcani este de 63,17 %, acest lucru ne dă speranţe să fie finalizată investiţia până la sfârşitul anului calendaristic, conform celor stabilite cu doamna director Marlena Moscal şi cu dirigintele de şantier”, a precizat primarul Lungu.

Totodată, el a menţionat că anul viitor vor demara lucrările de construcţie la alte două grădiniţe, finanţate din fonduri europene, respectiv Grădiniţa cu Program Prelungit din Cartierul Obcini şi Grădiniţa cu Program Prelungit de la Şcoala Generală nr.1. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE