PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6: Finanţări nerambursabile de 1 milion de lei pentru proiecte educative ale ONG-urilor dedicate copiilor şi adolescenţilor

Consiliul Local Sector 6 a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre ce urmăreşte acordarea de finanţări nerambursabile de 1 milion de lei de la bugetul local pentru proiecte educative ale ONG-urilor în domeniile sportului şi sănătăţii şi care sunt dedicate copiilor, adolescenţilor şi tinerilor.

Potrivit Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit pentru programul de finanţare „Sport şi Sănătate în Sectorul 6”, adoptat marţi de Consiliul Local, 700.000 de lei vor fi alocaţi creşterii atractivităţii educaţiei fizice şi sporturilor de echipă, iar 300.000 de lei – derulării campaniilor de informare ce vizează promovarea unor comportamente preventive şi combaterea formelor de discriminare şi conştientizare a adolescenţilor şi tinerilor cu privire la HIV/ SIDA.

Contribuţia din partea fiecărui solicitant va fi de minimum 10% din valoarea totală a finanţării.

Proiectul este dedicat organizaţiilor non-guvernamentale ce au ca activitate educaţia sportivă pentru cei mici, campaniilor de sănătate şi educaţie anti-HIV care se adresează adolescenţilor şi tinerilor şi îşi desfăşoară activitatea în Sectorul 6.

„În Sectorul 6 sunt zeci de cluburi sportive care îşi desfăşoară activitatea folosind sălile şi terenurile de sport ale şcolilor. Sportul de masă, nu doar cel pentru performanţă, este foarte important, deoarece nu contribuie doar la dezvoltarea sănătoasă a copiilor, ci şi pentru că este tot o formă de educaţie unde copiii îşi dezvoltă competenţe utile, precum munca în echipă, spiritul competiţional, disciplina etc.”, a declarat primarul Ciprian Ciucu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE