PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

MDLPA: Au fost depuse cereri pentru 51,19% din fondurile alocate pentru renovarea clădirilor

Peste jumătate din fondurile alocate pentru Componenta 5 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Valul Renovării au fost accesate de autorităţile locale şi centrale, ca urmare a depunerii a 712 cereri pentru eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a clădirilor multietajate rezidenţiale şi publice, a informat miercuri Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, au fost depuse cereri pentru 51,19% din fondurile alocate pentru renovarea clădirilor.

Apelul de proiecte a fost deschis pe 1 aprilie, bugetul total fiind de 2,8 miliarde de euro şi, în prezent, mai sunt disponibile 1.376.925.376 de euro, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, citat în comunicat.

Conform acestuia, pentru eficientizarea energetică moderată sau aprofundată a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, autorităţile locale mai pot depune cereri de finanţare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas în acest moment. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE