PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Şcoală propusă pentru reabilitare integrală prin fonduri europene

Primăria municipiului Hunedoara doreşte să reabiliteze integral vechea Şcoală Generală nr. 11, prin intermediul unui proiect în valoare de 15,29 milioane lei, pentru care va solicita finanţare europeană, documentaţia pentru avizarea lucrărilor de intervenţie fiind aprobată de Consiliul Local, a informat miercuri administraţia locală.

Conform proiectului, clădirea aflată pe strada Rândunicii va fi izolată termic şi va avea refăcute, la standardele actuale, instalaţiile de utilităţi termice şi de iluminat. De asemenea, şcoala va fi dotată cu o centrală termică proprie, sistem de supraveghere video şi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

În curtea şcolii se va construi un teren de sport acoperit cu balon presostatic care să asigure condiţii de desfăşurare a orelor de sport în siguranţă.

Proiectul mai cuprinde şi lucrări privind zonele exterioare, cum sunt curtea şcolii şi spaţiile verzi, dar şi amenajarea unor parcări şi instalarea unui sistem de supraveghere video.

În cadrul aceleiaşi şcoli există deja în implementare alte câteva proiecte de valori mai mici, derulate prin intermediul GAL „Corvinia Hunedoara”, care au ca scop prevenirea abandonului şcolar, între care se numără un cabinet medical şi unul stomatologic, sală pentru programul after – school, amenajarea unui spaţiu de relaxare în aer liber. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE