PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cseke Attila: 10 noi creşe moderne şi eficiente energetic vor intra în procedură de licitaţie publică

Un număr de 10 noi creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic vor putea intra în procedură de licitaţie publică, a anunţat, marţi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Astfel, în Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, va fi construită o creşă mare, iar în Valea Mărului, judeţul Galaţi – o creşă medie, a precizat ministrul, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

Totodată, opt creşe mici vor fi finanţate în Bucecea, judeţul Botoşani, Lumina, judeţul Constanţa, Tismana, judeţul Gorj, Lupeni, judeţul Hunedoara, Floreşti, judeţul Prahova, Darabani, judeţul Botoşani, Barcani, judeţul Covasna şi Băileşti, judeţul Dolj.

După primele 60 de creşe care au intrat în procedură de licitaţie publică şi pentru care urmează să fie demarată construcţia în municipii, acum vor putea fi construite cinci creşe în oraşe, patru în comune şi încă o creşă în municipiul Băileşti, judeţul Dolj, a explicat ministrul Dezvoltării.

„Întrucât necesarul de creşe este în continuare mare, iar educaţia timpurie este foarte importantă pentru dezvoltarea oricărui copil, aşteptăm în continuare solicitările autorităţilor publice locale pentru construcţia de noi creşe”, a afirmat Cseke Attila.

El a adăugat că informaţiile necesare întocmirii cererilor de finanţare sunt disponibile pe pagina de internet a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA). AGERPRE

ALTE ȘTIRI RECENTE