PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Consiliile judeţene solicită urgentarea actualizării standardelor de cost aferente serviciilor sociale

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) solicită urgentarea actualizării standardelor de cost aferente serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilităţi şi protecţia copilului.

Conform unui comunicat UNCJR transmis marţi, actualizarea costurilor reprezintă o necesitate „stringentă” şi trebuie să aibă în vedere actualul context economic dificil din ţara noastră, marcat de majorările de preţuri la alimente, produse industriale şi, în special, la utilităţi.

Preşedintele UNCJR, Adrian-Ioan Veştea, a transmis luni o adresă ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, şi ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, prin care a solicitat actualizarea standardelor de cost în domeniul serviciilor sociale.

„Practic, am revenit cu această solicitare, pe care iniţial am prezentat-o la întâlnirea din 17 decembrie 2021 avută cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă pe tema proiectului de buget pentru anul 2022. La acel moment am primit promisiunea că standardele de cost în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului vor fi actualizate până în luna mai 2022, însă acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată. Mai mult decât atât, sumele care au revenit Consiliilor judeţene prin Legea bugetului de stat pe anul 2022 pentru activitatea de asistenţă socială şi protecţia copilului ajung doar până în luna iunie, după care este nevoie de o rectificare bugetară”, a precizat Adrian-Ioan Veştea.

El şi-a exprimat speranţa ca factorii de decizie să dea curs solicitării UNCJR, pentru a evita posibile blocaje în finanţarea acestui domeniu.

„Nu ne dorim sub nicio formă ca beneficiarii serviciilor asigurate de Direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din întreaga ţară să aibă de suferit din cauza subfinanţării”, a menţionat preşedintele UNCJR. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE