PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Hunedoara a început lucrările de reabilitare a iluminatului stradal

Constructorii au început, luni, lucrările de reabilitare şi modernizare a iluminatului stradal pe principalele artere de circulaţie ale municipiului Hunedoara, investiţia în valoare de 7,67 milioane lei fiind finanţată cu fonduri europene câştigate de administraţia locală prin Programul Operaţional Regional.

Astfel, peste 500 de corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu dispozitive cu tehnologie led iar în zonele în care iluminatul este deficitar se vor efectua şi lucrări de extindere a reţelei, a anunţat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Proiectul prevede şi realizarea unui sistem inteligent de comandă şi diagnoză care va permite în fiecare moment accesul la parametrii de funcţionare ai aparatelor de iluminat.

Din punct de vedere economic, noua tehnologie va permite o reducere a costurilor cu iluminatul public cu 60-70%.

„La fel ca în cazul celorlalte proiecte de anvergură ale municipiului Hunedoara, a trebuit să ne înarmăm cu răbdare şi tenacitate pentru a ajunge la faza lucrărilor efective. Este un alt proiect important pentru municipiul Hunedoara deoarece este vorba despre înlocuirea a peste 550 de lămpi de iluminat vechi, cu consum mare de energie, dar şi despre montarea a peste 200 de stâlpi noi, fiecare cu câte două aparate de iluminat, cu tehnologie led”, a declarat Bobouţanu.

Arterele cuprinse în proiectul de reabilitare a reţelei de iluminat public sunt: b-dul Traian, b-dul Dacia, b-dul Decebal, str. Aurel Vlaicu, b-dul Republicii, str. 22 Decembrie, str. Avram Iancu, b-dul Mihai Viteazul, str. Bucegi, str. Aleea Şcolii, str. Buituri, str. Victoriei intersecţie cu b-dul 1848.

Municipalitatea din Hunedoara a primit anul trecut premiul pentru „Excelenţă în eficienţa energetică” acordat de Asociaţia Municipiilor din România. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE