PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Cluj-Napoca sprijină cu 175.000 de euro cinci oraşe din Ucraina şi R.Moldova pentru criza refugiaţilor

Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca au decis să sprijine cu bunuri în valoare de 175.00 de euro – din care 60.000 provin de la oraşul înfrăţit Dijon, din Franţa – cinci oraşe din Republica Moldova şi din Ucraina, pentru a gestiona mai bine criza refugiaţilor ucraineni.

„Ne-am exprimat şi ne exprimăm în continuare solidaritatea pe toate planurile cu cei care apără valorile democraţiei, ale statului de drept, ale suveranităţii statale şi ale eliminării agresiunii ca formă de existenţă în plan european şi mondial şi astăzi avem pe ordinea de zi aceste proiecte (…) de ajutorare a trei localităţi din Moldova – Chişinău, Ungheni şi Cahul (…) şi de asemenea am răspuns solicitării pozitive pentru cele două oraşe din Ucraina – Solotvino şi Novovolynsk, pentru a-i sprijini cu o parte din produsele pe care ei ni le-au solicitat, astfel încât să depăşească această situaţie grea”, a declarat primarul Emil Boc, la începutul şedinţei Consiliului Local.

El a mai spus că bunurile solicitate de către municipalităţile celor cinci oraşe din Republica Moldova şi Ucraina urmează să fie achiziţionate şi transportate pe cheltuiala municipalităţii clujene.

Oraşul înfrăţit Dijon a alocat municipalităţii clujene cei 60.000 de euro, pentru ca aceasta să-i folosească pentru ajutorarea refugiaţilor ucraineni în Ucraina, Moldova sau România.

„Cu toţii suntem consternaţi de atrocităţile şi genocidul care au avut loc în Bucea, Ucraina. Am crezut că aceste scene vor aparţine doar trecutului şi celui de al Doilea Război Mondial şi niciodată nu vom mai avea nefericita ocazie să mai vedem asemenea lucruri”, a mai spus Emil Boc, care a adăugat că „susţinerea Ucrainei este un maraton, nu un sprint”. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE