PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Primăria Oradea vrea să acceseze 7 milioane de lei de la Fondul de Mediu pentru iluminatul de pe trei bulevarde

Bulevardele din trei intrări rutiere importante în municipiul Oradea, cele dinspre Borş, Arad şi Cluj-Napoca, sunt vizate de un proiect al Primăriei Oradea pentru dotarea cu un sistem de iluminat nou, în valoare de aproape 7 milioane de lei, ce va fi depus în luna aprilie spre finanţare prin Fondul de Mediu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, un număr de 2.038 de corpuri cu sursă de vapori de sodiu şi LED uzate vor fi înlocuite cu corpuri cu sursă LED. Din punct de vedere tehnic, corpurile actuale nu întrunesc standardele şi normativele în vigoare, randamentul luminos fiind foarte scăzut.

Proiectul mai prevede instalarea a 15 sisteme de telegestiune în puncte de aprindere şi instalarea a 2.038 de braţe de prindere.

Valoarea totală a investiţiei este de 6.997.637 lei (inclusiv TVA), iar durata estimată de realizare de 10 luni.

Primăria Oradea a pregătit documentaţia tehnico-economică la faza DALI pentru acest obiectiv de investiţie numit „Creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public”, aceasta fiind aprobată vineri de Consiliul Local.

„Ne dorim să depunem acest proiect spre finanţare pe Fondul de Mediu. Estimăm că axa de finanţare se va deschide undeva în cursul lunii aprilie. Dacă vom fi declaraţi eligibili, undeva până la jumătatea anului viitor, iluminatul public va fi schimbat pe toate cele trei bulevarde, care constituie practic intrările în oraş dinspre Borş, Arad şi dinspre Cluj-Napoca”, a precizat primarul Florin Birta, citat în comunicat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE