PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Amenzi de 225.000 de lei – aplicate de Poliţia Locală a Capitalei, pentru încălcarea Legii taximetriei

Poliţişti locali au depistat în primele trei luni ale anului 160 de cazuri de încălcare a Legii taximetriei şi au aplicat amenzi în valoare totală de 225.100 de lei, a informat, luni, Primăria Capitalei.

Cele peste 20 de acţiuni de verificare desfăşurate de către Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti împreună cu alte instituţii abilitate au vizat cu precădere staţiile de taxi din zonele Gara de Nord, Centrul Istoric, precum şi din apropierea autogărilor Obor şi Filaret.

Conform PMB, zona Gara de Nord este unul din „punctele – problemă” ale Capitalei în privinţa taximetriştilor indisciplinaţi. Aici, poliţiştii locali au sancţionat 42 de taximetrişti, valoarea amenzilor depăşind 65.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi încălcarea HCGMB 178/2008 ce reglementează serviciul public de taximetrie în Bucureşti.

La Gara de Nord, în cadrul unei acţiuni de control desfăşurate în 29 martie, poliţiştii locali au depistat un conducător taxi care a modificat fără drept perioada de valabilitate a buletinului de verificare metrologică. După întocmirea actelor procedurale, acesta a fost predat Poliţiei Române pentru continuarea cercetărilor.

Cele mai frecvente abateri constatate sunt: refuzul de a realiza cursa, suprataxarea clienţilor, lipsa autorizaţiei de transport persoane, neprezentarea atestatelor profesionale sau a altor documente necesare desfăşurării, în condiţii de legalitate, a activităţii de transport public în regim de taxi.

Ca măsuri complementare, poliţiştii locali au retras 16 autorizaţii şi trei certificate profesionale, în alte 11 cazuri au fost sesizate alte autorităţi în vederea reţinerii autorizaţiilor de taxi.

De asemenea, în două situaţii, Brigada Rutieră Bucureşti a dispus suspendarea dreptului de a conduce un autovehicul prin ridicarea certificatului şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare, menţionează sursa citată. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE