PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Galaţi a depus 39 de proiecte în valoare de peste 42 milioane euro pentru finanţare prin PNRR

Primăria municipiului Galaţi a depus, pentru finanţare în cadrul PNRR, într-o primă fază, un număr de 39 de proiecte în valoare de peste 42 milioane euro ce vizează renovarea şi consolidarea unor foste cinematografe, a Palatului Simion Gheorghiu, a unui centru de recoltare, precum şi a multor unităţi de învăţământ, informează, luni, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, primăria continuă astfel amplul program de modernizarea unităţilor de învăţământ din oraş, aproape 20 dintre proiecte fiind pentru renovări de grădiniţe şi şcoli.

De asemenea, un proiect vizează consolidarea şi eficientizarea clădirii emblematice a Palatului Simion Gheorghiu, din zona centrală a oraşului.

Alte trei proiecte presupun renovarea energetică a fostelor cinematografe „Ţiglina”, „Dacia” şi „Flacăra”.

În plus, imobilul fostului de centru de recoltare din cartierul Ţiglina este vizat pentru înfiinţarea pe viitor a unei creşe.

Mai mult, primăria doreşte amenajarea clădirii din Str. 1 Decembrie 1918 nr. 25 (corp liceu Aurel Vlaicu), astfel încât în acest loc să se poată desfăşura activitatea de emitere a cărţilor de identitate, paşapoarte, înmatriculări şi permise de conducere, într-o zonă accesibilă a oraşului, unde va fi amenajată şi o parcare.

Alte proiecte au în vedere Teatrul Dramatic, Sala Sporturilor, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Spitalul de Psihiatrie, Arena de box. Economia energetică estimată pentru aceste clădiri va fi între 30% şi 60%.

Acestea sunt primele proiecte depuse în cadrul PNRR de către municipalitate, urmând ca în scurt timp să fie depusă o altă serie de proiecte privind consolidarea şi eficientizarea energetică a blocurilor de locuinţe, în cazul cărora asociaţiile de proprietari au dorit să vină în parteneriat cu Primăria.

„Valoarea estimată a acestor prime proiecte este de peste 42 de milioane de euro şi urmează etapa de evaluare la autoritatea de management. În paralel vom derula toate procedurile necesare pentru ca atunci când vom obţine finanţări, lucrările să poată demara foarte repede. Continuăm astfel obiectivul de modernizare şi dezvoltare a oraşului cu finanţare europeană”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE