PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Neamţ: Licitaţie pentru transformarea Cinematografului „Cozla” într-un Centru multifuncţional – proiect de 8,6 milioane lei

Primăria Piatra-Neamţ a scos la licitaţie execuţia lucrărilor pentru reabilitarea şi transformarea fostului Cinematograf „Cozla” într-un Centru multifuncţional.

Primarul Andrei Carabelea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în viitorul centru – care va avea şi o sală de cinema cu 180 locuri – se vor desfăşura activităţi sociale şi culturale.

„Specialiştii centrului vor oferi informare şi consiliere privind drepturile sociale, prevenirea şi combaterea unor comportamente care pot duce la creşterea riscului de excluziune socială, consiliere psihologică, facilitarea accesului pe piaţa muncii, promovarea unui stil de viaţă sănătos şi activ. În cadrul centrului vor funcţiona şi echipe mobile care vor sprijini persoanele şi familiile aflate în situaţii de risc prin distribuirea către acestea de ajutoare materiale şi alimentare, acţiuni de prevenire şi combatere a izolării sociale, activităţi de socializare şi educaţie non-formală pentru tineri”, a precizat primarul Andrei Carabelea.

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 8,6 milioane lei fără TVA.

Execuţia lucrărilor urmează să înceapă cel târziu în vara acestui an, iar durata de execuţie estimată este de 19 luni.

Clădirea fostului Cinematograf „Cozla” a fost construită în urmă cu 40 de ani, iar în prezent se află într-un stadiu avansat de degradare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE