PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

MDLPA: 500 milioane de euro, accesaţi în prima oră de la lansarea proiectelor de eficientizare energetică şi securizare seismică

Cereri de finanţare în valoare de 500 de milioane de euro din bugetul total de 2,8 miliarde de euro al „Valului Renovării”, componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), au fost depuse, vineri, în prima oră de la lansarea proiectelor pentru eficientizare energetică şi securizare seismică, a anunţat Ministerul Dezvoltării.

Potrivit unui comunicat al ministerului, în conformitate cu reglementările şi ghidurile solicitantului publicate, vineri, la ora 10,00, au fost lansate apelurile de proiecte pentru eficientizarea energetică, securizarea seismică şi în caz de incendiu a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice. Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR.

„În prima jumătate de oră, au fost înregistrate primele 100 de cereri de finanţare, iar, după o oră, valoarea cererilor depuse s-a ridicat la 500 de milioane de euro”, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, citat în comunicat.

Numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Ministerul Dezvoltării finanţează investiţii în eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanţare din PNRR. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE