PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Primul proiect depus de Consiliul Judeţean în PNRR vizează reabilitarea Spitalului de Psihiatrie din Nucet

Primul proiect depus de Consiliul Judeţean (CJ) Bihor pentru finanţare în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este cel de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet, în valoare de 31,2 milioane de lei, informează un comunicat transmis luni de reprezentanţii CJ.

Proiectul prevede reabilitarea a cinci corpuri de clădire în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul de Psihiatrie Nucet şi Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Psihiatrie Nucet.

Obiectivul principal al investiţiei este creşterea eficienţei din punct de vedere energetic, prin reducerea consumului anual de energie şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Atingerea acestor obiective presupune reabilitarea anvelopei construcţiilor, înlocuirea instalaţiilor termice, sanitare şi de iluminat. Valoarea estimată a investiţiei este de 31.226.520 lei.

Proiectul „Creşterea eficienţei energetice şi reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet” a fost depus vineri, 1 aprilie, pentru finanţare pe Componenta 5 din PNRR „Valul renovării”, pe axa prioritară 2 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.

Alocarea pe Componenta 5, axa prioritară 2, din PNRR, unde sunt eligibile Consiliul Judeţean Bihor şi municipiile din judeţ, este de 26,8 milioane de euro. Dacă proiectul depus de Consiliul Judeţean Bihor întruneşte toate criteriile de eligibilitate, finanţarea va fi 100% nerambursabilă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE