PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vaslui: Conducerea Direcţiei de Statistică cere sprijin din partea instituţiilor pentru buna derulare a recensământului

Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Vaslui, Doru Iancu, le-a cerut, joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, tuturor şefilor de instituţii din judeţ să acorde sprijin în popularizarea informaţiilor cu privire la derularea recensământului, prin afişarea de materiale promoţionale.

„Cred că toate persoanele care lucrează în instituţiile statului, atât funcţionari publici, cât şi personal contractual, trebuie să fie cei care răspund în mod obiectiv la solicitările acestui recensământ. Fiind complet informatizat, acest recensământ este un demers îndrăzneţ şi complex, care presupune o conlucrare eficientă în organizarea şi desfăşurarea sa, între mai multe instituţii şi companii din mediul public şi privat, el nefiind atributul exclusiv al statisticii, ci oglinda întregii societăţi la nivel de organizare, spirit civic sau performanţă instituţională”, a precizat Doru Iancu.

La nivelul judeţului au fost deschise mai multe puncte de autorecenzare asistată destinate persoanelor care nu dispun de mijloacele tehnice necesare pentru a se autorecenza, ori nu au abilităţi în acest sens.

Până la această dată, într-un clasament al judeţelor din ţară, Vasluiul se află pe locul 32 în ceea ce priveşte numărul persoanelor care s-au autorecenzat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE