PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Prahova: Bilet unic pentru vizitarea a 28 de muzee din subordinea CJ

Un număr de 28 de muzee care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Prahova vor putea fi vizitate în baza unui bilet unic, care este valabil 30 de zile de la emitere, costul acestuia variind între 7,5 lei şi 30 de lei, în funcţie de categoria de vizitatori solicitantă.

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, în cadrul şedinţei ordinare a forului legislativ judeţean, introducerea biletului unic de vizitare valabil în cadrul muzeelor subordonate CJ Prahova.

Conform datelor aferente proiectului de hotărâre, prin introducerea biletului unic de vizitare se urmăreşte creşterea accesului cetăţenilor la cultură pe întreg teritoriul judeţului Prahova, precum şi facilitarea accesului la patrimoniul cultural local.

În subordinea Consiliului Judeţean Prahova funcţionează trei instituţii de cultură de tip muzeu, cu secţiile lor, însumând un total de 28 de muzee.

Astfel, cu un singur bilet, care are o valabilitate de 30 de zile de la emitere, vor putea fi vizitate 28 de muzee.

Biletul unic pentru adulţi va costa 30 de lei, cel pentru pensionari -15 lei, iar pentru elevi/studenţi s-a stabilit un tarif de 7,5 lei, arată datele ataşate proiectului de hotărâre postat pe site-ul CJ Prahova. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE