PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Neamţ: Consiliul Judeţean pregăteşte investiţii pentru asistenţa acordată copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ pregăteşte unele investiţii pentru a îmbunătăţi asistenţa oferită copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, a declarat joi, într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ionel Arsene.

Acesta a explicat că în perioada următoare va fi extins Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilităţi Piatra-Neamţ, investiţiile urmând a fi asigurate de către CJ Neamţ.

Scopul proiectului este de a asigura spaţii suficiente pentru copiii cu dizabilităţi din sistemul de protecţie, care ajung la 18 ani şi trebuie să părăsească instituţiile statului.

„Am efectuat o vizită la Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilităţi Piatra-Neamţ, în proximitatea căruia funcţionează şi Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi, şi am decis, după ce am văzut cum se prezintă situaţia, că este necesar să construim acolo, cu fonduri de la Consiliul Judeţean, o casă de tip familial. De asemenea, o clădire care există deja în vecinătatea centrului va fi reabilitată tot cu fonduri de la bugetul local şi la finalizarea acestor două investiţii vor fi mutaţi în noile spaţii copiii cu dizabilităţi care ajung la vârsta majoratului şi trebuie să părăsească sistemul de protecţie a minorilor, asigurându-li-se tranziţia către sistemul de protecţie a adulţilor”, a declarat Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că în viitorul apropiat se vor realiza şi două locuinţe protejate în care să stea adulţi cu dizabilităţi.

„Cei care urmăresc activitatea Consiliului Judeţean Neamţ ştiu deja că una dintre priorităţile mele este să avem grijă de toţi cei care se regăsesc în sistemul de protecţie socială din judeţ, fie că vorbim de copii sau de adulţi. Derulăm nenumărate proiecte prin care urmărim îmbunătăţirea sistemului care mai păstrează pe alocuri aspecte ale comunismului, modernizarea spaţiilor de cazare, asigurarea de condiţii foarte bune acestor semeni condamnaţi să trăiască toată viaţa cu diverse afecţiuni şi handicapuri. Avem datoria morală de a găsi toate soluţiile prin care să le îmbunătăţim condiţiile de viaţă”, a precizat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Conform acestuia, la finalul investiţiilor, în vecinătatea actualului Centru de Recuperare a Copilului cu Dizabilităţi Piatra-Neamţ va apărea un complex de servicii la standarde europene în care va funcţiona şi un bazin hidro-kineto-terapeutic, realizat tot de CJ Neamţ. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE