PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: SJU va beneficia de un sistem de detectare a concentraţiei de oxigen şi alte modernizări

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare va fi montat un sistem de detectare a concentraţiei de oxigen, iar infrastructura electrică şi de fluide medicale, modernizată integral, a informat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

Valoarea proiectului este de 10 milioane de lei, cu finanţare 100% nerambursabilă, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM, iar termenul de execuţie este de 10 luni, de la începerea lucrărilor.

„Prin realizarea acestui proiect vom reuşi să prevenim creşterea necontrolată a concentraţiei de oxigen şi, totodată, să evităm posibilele accidente în acest caz.Un alt obiectiv principal care va fi realizat odată cu acest proiect este dispunerea de un generator propriu de fluide medicale, de oxigen, care va reduce foarte mult cheltuielile spitalului. Acest generator va fi practic un producător de oxigen, iar astfel va scădea cantitatea de oxigen cumpărată”, a spus Ionel Bogdan.

De asemenea, ambulatoriul din oraşul Şomcuta Mare pentru a putea acorda îngrijiri medicale locuitorilor din satele şi comunele învecinate.

„O altă măsură importantă pentru sistemul medical, pe care am luat-o împreună cu executivul Spitalului Judeţean de Urgenţă, este aceea de a redeschide ambulatoriul de la Şomcuta Mare, unitate care aparţine de Spitalul Judeţean. Astfel, cetăţenii din zonă vor avea acces la servicii medicale mai aproape de ei – medicină internă, ginecologie, neurologie, cardiologie şi chirurgie uşoară” a mai spus Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ Maramureş a mai arătat că instituţia v-a mai susţine finanţarea altor proiecte destinate îmbunătăţirii sistemului de sănătate publică din judeţ.

„Avem proiecte importante pentru sistemul medical din Maramureş, pentru că ne dorim să creştem calitatea serviciilor medicale de care beneficiază maramureşenii şi să creăm cele mai bune condiţii pentru personalul medical, astfel încât să nu mai plece din Maramureş” a precizat Ionel Bogdan. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE