PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bacău: Un transport umanitar de 20 tone pleacă vineri spre Cernăuţi, anunţă prefectul Gabriel-Lucian Bogdănel

Un transport umanitar de 20 tone va pleca vineri dimineaţă spre Cernăuţi, a anunţat prefectul judeţului Bacău, Gabriel-Lucian Bogdănel.

„Un lanţ uman – alcătuit, în principal, din voluntari ai asociaţiilor şi ONG-urilor – participă, în această după-amiază, la încărcarea unui nou transport umanitar către Cernăuţi. Transportul de 20 de tone este aşteptat să pornească spre frontiera de nord vineri dimineaţă, în jurul orei 06.00”, a declarat prefectul Gabriel-Lucian Bogdănel.

TIR-ul este încărcat cu alimente neperisabile în valoare de 10.000 euro, produse de igienă personală şi medicamente în valoare de 7.000 de euro, precum şi o cantitate importantă de îmbrăcăminte, sortată pe categorii de vârstă, colectată pe parcursul ultimei luni la Punctul Central de Primire a donaţiilor organizat la Centrul de Afaceri şi Expoziţii din municipiul Bacău.

„Fundaţia de Sprijin Comunitar merită felicitări pentru modul în care a adus laolaltă asociaţiile şi organizaţiile umanitare, dând sens şi coerenţă unui efort colectiv impresionant. Preţuirea mea se îndreaptă şi către donatori, persoane fizice şi juridice, pentru empatia de care au dat dovadă încă de la începutul crizei umanitare cauzate de agresiunea militară asupra statului vecin”, a mai spus prefectul Gabriel-Lucian Bogdănel.

Transportul umanitar conţine şi 6 generatoare de curent. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE