PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Proiect-pilot pentru furnizarea în regim online a vinietelor pentru vehiculele de peste 5 tone, adoptat de CGMB

Un proiect-pilot pentru furnizarea în regim online a vinietelor pentru autovehiculele destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor de peste 5 tone va fi derulat de Municipalitate şi o companie distribuitoare autorizată a CNAIR, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat o hotărâre pe această temă, în şedinţa de miercuri.

„Se aprobă derularea proiectului-pilot de furnizare în regim online a vinietelor, conform acordului de cooperare pentru punerea în aplicare a HCGMB nr. 135/2021 privind modificarea şi completarea HCGMB nr. 134/2004 privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone în Municipiul Bucureşti”, prevede hotărârea votată cu 44 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Hotărârea îl împuterniceşte pe primarul general să negocieze termenii şi să semneze acordul de cooperare pentru proiectul-pilot.

„Finanţarea proiectului-pilot cade în sarcina exclusivă a distribuitorului ales/distribuitorilor aleşi, deţinător/deţinători de platforme electronice de furnizare în regim online a vinietelor”, arată sursa citată.

După finalizarea proiectului-pilot, condiţiile tehnice şi economico-financiare privind cooperarea cu distribuitorul ales vor fi prezentate CGMB, în vederea aprobării cooperării pe termen lung, până la încheierea anului fiscal, respectiv până pe 31 decembrie.

Din proprie iniţiativă, societatea Scala Assistance SRL, în calitate de distribuitor autorizat al CNAIR, a transmis o propunere tehnică iniţială, care a fost completată ulterior şi din punct de vedere financiar, prevede proiectul de hotărâre. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE