PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Capitalei va depune cereri de finanţare PNRR pentru renovarea integrată a 41 de clădiri

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat în şedinţa de miercuri mai multe proiecte în baza cărora Primăria Capitalei va depune cereri de finanţare PNRR pentru renovarea integrată a 41 de clădiri, valoarea maximă eligibilă a acestora fiind de peste 620 de milioane de lei.

În debutul şedinţei CGMB, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că este vorba despre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi. El a menţionat că apelul de proiecte în cadrul PNRR se va deschide vineri.

Astfel, proiectele aprobate de CGMB vizează depunerea cererilor de finanţare PNRR pentru renovarea integrată (consolidare seismică şi renovare energetică moderată) a Muzeului Multiculturalismului (str. Franceză nr. 68), a Maternităţii Bucur (valoare maximă eligibilă de 35 de milioane de lei), a Curţii Meşteşugarilor (2,7 milioane lei), a Palatului Voievodal Curtea Veche (12,9 milioane lei) şi Policlinicii Iancului (16,3 milioane lei).

O altă hotărâre vizează depunerea cererilor de finanţare pentru 31 de proiecte, printre care se numără imobile din: str. Batiştei nr. 5, bd. Nicolae Bălcescu nr. 32, str. Dionisie Lupu nr. 55, str. Speranţei nr. 24 sau str. Boteanu nr. 3A – 3B. Cele 31 de clădiri rezidenţiale multifamiliale totalizează o suprafaţă construită desfăşurată de 121.964 mp. Valoarea maximă totală pentru consolidarea seismică a acestor clădiri este estimată la 300 de milioane de lei, iar cea pentru renovare – la 120 de milioane de lei. În acest fel valoarea maximă eligibilă a proiectelor se ridică la 420 milioane lei.

De asemenea, a fost aprobat şi proiectul care prevede depunerea cererilor de finanţare pentru renovarea a cinci clădiri publice. Este vorba despre consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a Pinacotecii (str. Lipscani nr. 18-20), a clădirii din Bd. Schitu Măgureanu nr. 1, a Casei Gheorghe Tattarescu (str. Domniţa Anastasia nr. 7), a clădirii din Calea Victoriei nr. 22-24 şi a Centrului Cultural Lumina (Bd. Regina Elisabeta nr. 32). Acestea au o arie desfăşurată de peste 28.800 mp.

Valoarea maximă pentru consolidare seismică a fost estimată la 70,9 milioane lei, iar a celei pentru renovare la 62,3 milioane lei. Valoarea maximă eligibilă a proiectelor se ridică la 133 milioane lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE