PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: CJ a iniţiat proiectul „Olimpiada de fotbal” pentru elevii de gimnaziu din judeţ

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a iniţiat proiectul „Olimpiada de fotbal” prin care toţi elevii de gimnaziu din judeţ vor primi echipamente şi mingi de fotbal pentru a putea participa la competiţii între şcoli.

Preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a afirmat că prin acest proiect instituţia pe care o conduce doreşte să încurajeze practicarea fotbalului în rândul elevilor de gimnaziu.

„Proiectul „Olimpiada de fotbal” prevede organizarea unei competiţii la care vor avea acces toate unităţile de învăţământ din judeţ. Proiectul va fi derulat prin intermediul Clubului Sportiv Judeţean Ştiinţa „U” Craiova, instituţie care se află în subordinea noastră şi cu ajutorul căreia am dorit să continuăm tradiţia Olteniei în sportul rege şi să creăm o pepinieră pentru fotbalul craiovean. „Olimpiada de fotbal” îşi propune să ajungă în fiecare localitate din Dolj, proiectul adresându-se elevilor din clasele a V-a – a VIII-a. Vom achiziţiona echipamente şi mingi pe care le vom oferi şcolilor înscrise, suma totală estimată fiind de 250.000 de lei”, a spus Cosmin Vasile.

Conform acestuia, competiţia se va desfăşura după distribuirea echipelor în cele 6 zone în care a fost împărţit Doljul, pentru a nu fi deplasări mari între localităţi. În toamnă, cele 6 câştigătoare vor disputa etapa finală pe baza sportivă pe care o deţine Consiliul Judeţean în apropierea Aeroportului Internaţional Craiova.

„De altfel, nu suntem la prima iniţiativă de acest gen. Împreună cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal, am ajuns în mai multe localităţi din Dolj, unde am văzut jucând echipe înscrise în Liga a V-a, pentru care am oferit echipamente şi mingi şi celor din Liga a IV-a”, a menţionat preşedintele CJ.

Potrivit lui Cosmin Vasile, în perioada următoare CJ Dolj va iniţia şi alte proiecte pentru încurajarea sportului de masă în rândul elevilor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE