PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Arad: Consiliul Judeţean va tranforma cu patru milioane de euro un drum în „noul Transalpina”

Consiliul Judeţean (CJ) Arad va finanţa cu peste patru milioane de euro modernizarea unui drum între localităţile Dieci şi Dezna, pe care conducerea instituţiei vrea să-l transforme în „noul Transaplina”, considerând că peisajul frumos ar pune în valoare comunităţi mici şi dispersate.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat miercuri că drumul judeţean Dieci – Dezna, cu o lungime de 11,3 kilometri, va fi reabilitat complet, după 40 de ani în care pe acest tronson nu s-au făcut intervenţii substanţiale.

Finanţarea de aproximativ patru milioane de euro va fi asigurată din bugetul judeţean.

„Păstrând, desigur, proporţiile, de la Juliţa la Dezna vom avea un drum asemănător cu Transalpina, doar de interes judeţean, într-o zonă poate chiar mai pitorească. La prima vedere, un astfel de proiect poate genera nişte întrebări cu privire la oportunitate, întrucât drumul traversează comunităţi mici şi dispersate, însă tocmai caracterul pauper al acestor comunităţi pledează pentru nevoia unei legături rutiere care să le pună în valoare ecosistemul şi să faciliteze mobilitatea oamenilor din zonă înspre bazinele industriale ale judeţului. Această mobilitate nu doar că îi va ajuta pe arădenii din comunităţile periferice să acceadă mai uşor la un loc de muncă, ci va fi o contribuţie suplimentară la combaterea depopulării micilor comunităţi de pe traseu”, a declarat Iustin Cionca.

El a mai spus că drumul va lega staţiunea Moneasa de DN7 Arad-Deva, printr-o scurtătură care va pune în valoare zona montană a judeţului Arad. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE