PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Fonduri nerambursabile pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a început derularea unui proiect cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de peste 4,3 milioane de lei, destinat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, în vederea creşterii capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID-19, a informat marţi administraţia locală.

Proiectul are ca scop dezvoltarea infrastructurii sanitare a spitalului judeţean prin investiţii în dotările necesare pentru ca unitatea medicală să poată oferi un răspuns eficient şi util în cazurile de COVID-19.

„Prin proiect se urmăreşte asigurarea capacităţii adecvate de îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 şi de gestionare a crizei sanitare prin modernizarea şi tehnologizarea la nivel european a infrastructurii sanitare deficitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Proiectul prevede achiziţia de aparatură performantă, echipamente de protecţie, materiale sanitare şi consumabile”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara remis AGERPRES.

Valoarea totală a proiectului, care se derulează până la 31 decembrie, este de 4,3 milioane lei, fonduri integral nerambursabile. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE