PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Ambulatoriul Maternităţii ‘Buna Vestire’ va fi modernizat şi dotat cu fonduri europene

Primăria municipiului Galaţi a realizat predarea amplasamentului şi a demarat lucrările privind relocarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire”, obiectiv pentru care s-au obţinut fonduri europene, informează, miercuri, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în proiect sunt cuprinse lucrări de consolidare, de creştere a eficienţei energetice, de instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu, de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, de realizare a instalaţiei de iluminat, de amenajare interioară, de sistematizare pe verticală.

Valoarea totală a proiectului, a cărui execuţie va dura 13 luni, este de 16.223.981 lei, din care valoarea finanţării europene este de 10.690.275 de lei, iar contribuţia de la bugetul local este de 5.533.705 lei.

Proiectul prevede şi dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale – ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf, masă ginecologică, electrocauter şi alte instalaţii necesare.

În noul ambulatoriu vor funcţiona cabinetele din vechiul ambulatoriu, laboratorul de analize medicale şi laboratorul de radiologie.

Maternitatea „Buna Vestire” este una dintre cele mai vechi unităţi sanitare din ţară, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcţiei pavilioanelor, datate începând cu anul 1895. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE