PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Flutur (CJ Suceava): Investitori străini din Ucraina vor să-şi relocheze activităţile în judeţ

Investitori străini din Ucraina şi-au exprimat intenţia de a-şi reloca activităţile în judeţul Suceava, a declarat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, într-o şedinţă a forului administrativ.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, în această perioadă există o mare oportunitate pentru judeţ care trebuie valorificată.

El a spus că în zonă au venit şi reprezentanţi de la Ministerul IMM-urilor şi se caută zone, hale, parcuri industriale pentru relocări de firme din Ucraina.

Flutur a exemplificat cu un investitor german care vrea relocarea de la Kiev şi are nevoie de mai multe hale şi de suprafeţe cu acces.

„Apelul meu către dumneavoastră este să încercaţi să veniţi cu soluţii. Sunt oportunităţi mari pe care trebuie să le valorificăm. Unele dintre ele pot fi şi în zona Aeroportului de la Suceava”, le-a spus Flutur consilierilor judeţeni în timpul dezbaterilor la proiectul de hotărâre privind construcţia drumului alternativ dinspre cartierul sucevean Burdujeni spre Aeroport.

El a arătat că, deşi drumul are o lungime de doar 5,4 kilometri şi investiţia este mică, aceasta oferă o perspectivă mare zonei.

„E nevoie de acest drum pentru că, în orele de vârf , la Aeroport nu faci faţă. Dăm o perspectivă şi zonei industriale”, a spus Flutur.

Totodată, el a precizat că autorităţile judeţene sucevene urmează să înceapă şi procedurile pentru construcţia unui drum de la Aeroport spre est, spre localitatea Dumbrăveni. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE