PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Proiect de 2,5 milioane euro semnat de CJ pentru măsuri privind conservarea ariilor protejate

Consiliul Judeţean Dolj a semnat un contract de peste 2,5 milioane de euro din fonduri europene pentru realizarea unui plan de măsuri pentru conservarea ariilor protejate din judeţ.

Potrivit unui anunţ făcut marţi de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, contractul de finanţare a proiectului presupune Revizuirea Planului de Management al Ariilor Naturale Protejate: Coridorul Jiului, Confluenţa Jiu-Dunare, Bistreţ, Lacul fosilifer Drănic şi Pădurea Zăval.

„Este vorba de un proiect al Consiliului Judeţean Dolj, realizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova, în urma căruia se vor realiza cercetări de teren ale florei şi faunei din spaţiile protejate. Datele obţinute vor fi analizate de specialişti şi va fi stabilită o listă de măsuri ce se impun pentru conservarea biodiversităţii, asigurarea calităţii aerului, decontaminare şi pentru refacerea ecosistemelor degradate. Rezultatele acestor cercetări şi analize se vor concretiza în realizarea unui plan de management al ariilor naturale, un document ce va asigura baza legală a măsurilor care se vor aplica în spaţiile protejate de către Centrul Judeţean Pentru Protecţia Naturii, Turism şi Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj”, a precizat preşedintele CJ Dolj.

O componentă importantă a proiectului o reprezintă campaniile de informare şi conştientizare a autorităţilor locale şi a populaţiei despre importanţa respectării naturii şi a măsurilor impuse în ariile protejate.

Proiectul realizat de Consiliul Judeţean Dolj beneficiază de o finanţare de 85% din fonduri europene, iar restul sumei este asigurată de la bugetul de stat. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE