PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cluj: CJ a finalizat un proiect de extindere a reţelei de apă, în valoare de 70 de milioane de lei, din fonduri europene

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat, miercuri, că a finalizat un proiect de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din zona Dej, în valoare de 70 de milioane de lei, parte a unui proiect de peste 355 de milioane de euro, din fonduri europene.

„A fost finalizată extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din Dej şi din alte 12 sate învecinate. Consiliul Judeţean Cluj şi Compania de Apă „Someş” au finalizat prima mare investiţie din fonduri europene derulată pe teritoriul judeţului Cluj în cadrul mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro. În valoare de 69.829.372 de lei, investiţia a vizat extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apş şi canalizare din municipiul Dej, precum şi din alte 12 localităţi componente ale comunelor Bobâlna şi Recea Cristur”, se arată într-un comunicat trimis de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui contract de lucrări au fost reabilitate şi extinse reţelele de alimentare cu apă pe o lungime totală de 76,560 km. Acestea au vizat 29 de străzi din municipiul Dej, respectiv localităţile Şomcutu-Mic, Bobâlna, Oşorhel, Vâlcelele, Recea Cristur, Pustuţa, Căprioara, Elciu, Jurca, Escu, Osoi şi Ciubanca. Au mai fost realizate şapte staţii de pompare a apei şi trei de clorinare, respectiv trei rezervoare de înmagazinare a apei.

În ceea ce priveşte canalizarea, lucrările de reabilitare şi extindere s-au derulat pe o lungime totală de 34,5 km, de-a lungul a 68 de străzi din municipiul Dej. Reţeaua a mai cuprins 11 noi staţii de pompare a apei uzate.

„Am reuşit, iată, la exact doi ani de la semnarea contractului de lucrări, să finalizăm această investiţie de cca. 15 milioane de euro. În perioada următoare demarăm procedura de recepţie, astfel încât, în cel mai scurt timp, cei aproape 18.000 de noi beneficiari din partea de nord a judeţului Cluj să poată avea parte de servicii furnizate la cele mai înalte standarde de calitate”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, conform comunicatului. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE