PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: Tarife majorate pentru serviciile de salubrizare în municipiul reşedinţă

Braşovenii vor plăti mai mult pentru colectarea gunoiului de la 1 aprilie, o nouă majorare a tarifelor serviciilor de salubrizare prestate către populaţie fiind impusă de necesitatea actualizării vechilor preţuri cu indicele inflaţiei, dar şi de creşterea aşa-numitei „taxe de rampă”.

Conform unei hotărâri adoptate marţi de Consiliul Local Braşov, persoanele fizice din municipiu vor plăti aproximativ 3 lei în plus pentru acest serviciu, lunar, colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor municipale amestecate (menajere) crescând de la 12,50 lei/persoană/lună fără TVA la 14,10 lei/persoană/lună fără TVA.

Pentru persoane juridice, tariful pentru acest serviciu creşte de la 122,69 lei/mc fără TVA la 141,92 lei/mc fără TVA, iar colectarea, transportul şi depozitarea altor tipuri de deşeuri, inclusiv cele rezultate din construcţii, demolări şi situaţii de urgenţă îi va costa pe toţi utilizatorii în loc de 210.02 lei/mc fără TVA, suma de 253,46 lei/mc fără TVA.

Majorarea are loc în contextul în care, de la 1 ianuarie, a fost majorat tariful de eliminare prin depozitare a deşeurilor a operatorului Fin Eco de la 83,58 lei/tonă la 140,97 lei/tona.

Aceste majorări au fost solicitate de cele două firme care asigură serviciile de salubrizare şi deszăpezire în municipiul Braşov, Comprest şi Brai-Cata.

Prin hotărârea CL Braşov au fost actualizate şi preţurile unitare ale unor lucrări pe care aceste firme le efectuează în baza contractelor cu municipalitate, precum măturatul străzilor – mecanic şi manual, curăţatul rigolelor sau stropitul străzilor, dar şi de curăţare a zăpezii sau funcţionarea respectiv staţionarea utilajelor de deszăpezire.

Printre motivele creşterii acestor tarife se numără şi majorarea preţului tonei de sare, de la 300 la 330. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE