PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bacău: Prefectul a convocat primarii la o discuţie cu ISU şi APIA pe tema incendiilor de vegetaţie

Prefectul Gabriel-Lucian Bogdănel a convocat, miercuri, primarii din judeţul Bacău la o discuţie cu ISU şi APIA pe tema incendiilor de vegetaţie.

Prefectul a subliniat că aproximativ 2.200 hectare de suprafeţe agricole şi fond forestier au fost afectate de arderile necontrolate iar marţi o persoană a decedat în urma unui astfel de incendiu.

„Focul este pus, cu precădere, de persoane vârstnice din mediul rural, care au recurs dintotdeauna la această practică: însă un cumul de factori de risc – secetă, uscăciune şi intensificarea vântului – precum şi inconştienţa unora, au transformat incendiile într-un veritabil flagel. Cum aceste persoane în etate nu stau pe Facebook şi nu urmăresc ştirile pe net sau la TV, am solicitat imperativ primarilor să treacă la informarea verbală, din om în om, la nivelul localităţilor pe care le conduc, astfel încât cetăţenii tentaţi să aprindă focul să fie pe deplin informaţi atât cu privire la pericole, cât şi la consecinţele pe care le vor suporta”, a declarat prefectul Gabriel-Lucian Bogdănel.

Primarilor li s-a solicitat mai multă implicare în plan local şi sporirea capacităţii administrative pe linia situaţiilor de urgenţă.

„La Instituţia Prefectului şi ISU nu ne acoperim de acte spre a fugi de responsabilităţi, însă vom fi intransigenţi cu punerea în aplicare a planurilor de măsuri ce vor fi comunicate către autorităţile administraţiei publice locale, mai ales că există şi obligaţii legale în acest sens”, a mai spus prefectul Gabriel-Lucian Bogdănel.

În judeţul Bacău, 90 din cele 93 de unităţi administrativ-teritoriale au servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, dar prefectul a cerut operaţionalizarea şi dotarea acestora cu echipamente şi resursă umană, astfel încât intervenţiile să fie prompte şi eficiente.

O şedinţă similară cu cea desfăşurată miercuri va avea loc şi vineri. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE